Nå har vi spist i strekk siden lille juleaften. Jeg har vært innom alle mine favoritt julemat kategorier: ribbe, pinnekjøtt og kalkun. Dette er god mat- for all del ikke misforstå, men jeg er så stappa overmett av late dager og feit mat og julegodteri og kaker at nå føler jeg meg rett og slett kvalm!
I morgen er jeg tilbake på jobb igjen etter en 11 dagers juleferie. Det skal bli herlig å komme tilbake til min vanlige hverdag :-)
Som en avslutning på denne herlige, late og kjærlige julefeiringen og nyttårsfeiringen lagde jeg en fantastisk kinamat rett til familien til kveldsmat. Dette er egentlig fyllet som skal være inni vårruller, men det smaker helt fantastisk, og jeg lager det ofte når jeg har lyst på noe godt, men ikke har tid til å lage vårruller.
I denne retten har jeg en pakke kyllingkjøttdeig, 3 små opphakket løk stekt godt sammen. Bruk en god slump med nøytral olje oppi til stekingen. Før grønnsakene tilsettes pleier jeg å krydre retten. Da setter smaken seg godt inni kjøttet. Husk soyasaus i tillegg :-) Jeg var så heldig å ha asiatisk ferdig krydderblanding i hus. Dersom du ikke har dette, så kan du bare bruke vanlig kyllingbuljong (salt og pepper går også fint i nøden) og 2-3 spiseskjeer soyasaus. 7-8 gulrøtter raspet opp på grovraspen og tilsatt stekepannen. Etterfyll med nøytral stekeolje for at det hele ikke skal bli tørt og svi seg. Så finhakker du 3-4 store never med langstrimlet hodekål. Glemte nesten å si at før jeg begynner på retten har jeg en liten bunt med glassnudler i kaldt vann. Nudlene gir retten et fantastisk PIFF, men har du ikke tilgang til slike, trenger du de strengt tatt ikke ikke.
Disse er ferdig myknet opp når hele retten er stekt godt sammen. Klipp de opp i småbiter oppi stekepannen og stek ytterligere 5 minutter.
Og VOILÀ:
BON APETÌT :-))
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar